Νέα

Φωταγωγήθηκε το Ενετικό Κάστρο Ζακύνθου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα (7.1.2016) η δοκιμαστική φωταγώγηση του Ενετικού Κάστρου της Ζακύνθου, ενώ στις επόμενες ημέρες αναμένεται και η παράδοση, του πλέον ολοκληρωμένου έργου (ηλεκτροφωτισμού) του. Παρά τις δυσκολίες, που τελικά αντιμετωπίστηκαν, αλλά και την γραφειοκρατία το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.Ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς γεμάτος ικανοποίηση δήλωσε χαρακτηριστικά:»Έχουμε τη χαρά να το έχουμε ολοκληρώσει και πραγματικά να είναι για όλους τους Ζακυνθινούς και τους επισκέπτες μας ένα αξιοθέατο. Ένα κάστρο το οποίο πραγματικά λάμπει όπως και τα περισσότερα στην Ελλάδα.

 Ένας χώρος ιστορικός. Καταφέραμε να νικήσουμε τη γραφειοκρατία, τις καθυστερήσεις και τις αδυναμίες παρελθόντων ετών. Απόψε το φωταγωγήσαμε δοκιμαστικά και πραγματικά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Για την ιστορία να αναφερθεί πως το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Leader με το ποσό των 144.701€ και ο ανάδοχος ορίστηκε μετά από διαγωνισμό που έγινε πριν από το 2012.

Άλλωστε, μαράζι το' χαμε οι Ζακυνθινοί να δούμε το Βενετσιάνικο Κάστρο, το οποίο δεσπόζει πάνω από την πόλη, φωταγωγημένο να λάμπει στο σκοτάδι της νύχτας και να καμαρώνει και αυτό, όπως το Χλεμούτσι στην απέναντι ακτή της Κυλλήνης.


Φωταγώγηση Κάστρου: Οι πολίτες επιβραβεύουν το αποτέλεσμα, 11/01/2016

Με χαρά και θαυμασμό υποδέχτηκαν οι πολίτες την φωταγώγηση του Ενετικού φρουρίου του νησιού μας. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τόνιζαν ότι θέλουν να πάνε να το θαυμάσουν από κοντά, το οποίο από εδώ και πέρα θα λάμπει κάθε βράδυ.

Οι περισσότεροι πέραν της ικανοποίησης ότι έλαβε "σάρκα και οστά" ένα έργο που είχε περάσει τα πάνδεινα και χρειαζόταν, στάθηκαν στο γεγονός...διαβαστε τη συνεχεια εδω


Είδαμε το φως το αληθινό, 08/01/2016

"Σώστε με, καλοί μου άνθρωποι. Έχω τη δυνατότητα να σας προσφέρω τον πολιτισμό μου. Έχω την ικανότητα να σας φέρω κόσμο και κυρίως να είσθε υπερήφανοι για μένα...", φώναζε εδώ και χρόνια το Ενετικό Φρούριο του νησιού μας.
Ένα έργο αφηρημένης τέχνης, που βρίσκεται για αιώνες πάνω από το κεφάλι μας, κακοποιημένο, όπως τα περισσότερα μνημεία της χώρας...διαβάστε τη συνέχεια εδώ


«Ξεπεράσαμε τεχνικές και γραφειοκρατικές δυσκολίες και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε!», 13/01/2016

Η ολοκλήρωση του έργου της φωταγώγησης του Κάστρου, ήταν μια από τις ειδήσεις που ξεχώρισαν το προηγούμενο διάστημα ενώ η εικόνα που παρουσιάζει από εδώ και πέρα το μνημείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι μια από τις πιο όμορφες που μπορεί να αντικρίσει κάποιος στρέφοντας το βλέμμα προς τον λόφο της Μπόχαλης. Ο μηχανολόγος - μηχανικός Τιμόθεος Παπαδάτος...διαβάστε τη συνέχεια εδώFree Visits Counter